H. Mariaparochie - Etten-Leur H. Mariaparochie - Etten-Leur H. Mariaparochie - Etten-Leur

14 februari, 2016 - door: Lilian

Op 12 maart 2016 om 20.00 uur vindt er opnieuw een passieconcert plaats met o.a hoogtepunten van de Mattheuspassion.

 

Elk jaar probeert de Stichting Projectkoor Etten-Leur een nieuwe inhoud te geven aan het passieconcert dat zij op 12 maart voor de achtste keer gaan geven. Deze keer worden voor het eerst enkele van de fraaiste koorwerken uit de Mattheuspassion in het programma gebracht.

 

Bij het openingskoor van Bachs meesterwerk vullen 10 kinderen de negende(!) zangpartij in. De kinderen worden in de zang opgeleid door sopraan Cécile Creusen, die ook als solist bij het concert meezingt. De andere solisten zijn Rolf Dekker (tenor), Noël Casteleyn (basbariton) en Paul den Otter (tenor).

 

Passie voor de Passie 2016 heeft behalve het Openingskoor en het Slotkoor ook enkele koralen en een aria uit De Mattheuspassie in het programma staan. Het geheel wordt gezongen in het Nederlands volgens de hertaling door Jan Rot. Dit maakt alles nog indringender. Dat is mede te danken aan het directe en verrassende taalgebruik van Rot. Hij heeft in een van de mooiste aria’s in de hertaling bijvoorbeeld de rol van Maria geplaatst, van een moeder die haar zoon verliest. Cécile Creusen zal deze aria zingen. De aandacht voor de moeder wordt nog even voortgezet in enkele delen uit het Stabat mater van Pergolesi.
Na de pauze staat het indringende en prachtige werk van César Franck “De zeven woorden van Jezus aan het kruis” op het programma. Het is een werk met sterk wisselende emoties in een groot klankspel tussen koor, solisten en orkest. Daarvoor wordt het orkest aangevuld met harp, pauken en koper tot 35 muzikanten, zodat er met de solisten meegerekend wel 100 deelnemers op het podium komen.

 

Dit alles houdt allemaal toch wel in dat de productie in zijn geheel erg kostbaar is. Daarom hoopt de stichting weer op een goede kaartverkoop, zodat de organisatie uit de kosten komt en ook de komende jaren kan doorgaan met de organisatie van deze passieconcerten. Het concert begint om 20.00 uur in de Lambertuskerk aan de Markt te Etten-Leur.

 

Voor nadere informatie zie de website: www.projectkoorettenleur.nl.

 

Kaarten

Kaarten voor dit concert zijn voor € 17,50 (inclusief pauzedrankje en uitgebreid programmaboekje). Kaarten zijn verkrijgbaar ‘s avonds bij de kerk en vooraf op de volgende adressen:

– The Read Shop, Winkelcentrum 47 Etten-Leur

– Gall en Gall, Kerkwerve 7 Etten-Leur

– CP-coiffures, Lange Brugstraat 1A Etten-Leur

– Bruna-Novelle van Bergenplein 62 Etten-Leur

– De Vrije Boekhandel, Veemarktstaat 40 Breda

– Kapsalon de Barbier, Bosschendijk 27 Oudenbosch

– De Verborgen Kamer, St. Janstraat 71a Hoeven

 

Wij zien u graag op 12 maart. Tot dan!

Terug
 • Woensdagviering

  wo 26 september, 2018 - 09:00 uur - Lambertuskerk

  Ochtendgebed

 • Donderdagviering

  do 27 september, 2018 - 9.00 uur - Lambertuskerk

  Eucharistieviering OF Woord- en Communieviering

 • Zaterdagviering

  za 29 september, 2018 - 17.00 uur - Petruskerk

  eucharistieviering met samenzang. pastoor Willemsen

 • Zondagviering

  zo 30 september, 2018 - 9.30 uur - Petruskerk

  eucharistieviering met samenzang. pastoor Willemsen

 • Zondagviering

  zo 30 september, 2018 - 11.00 uur - Lambertuskerk

  eucharistieviering met samenzang. pastoor Willemsen

Volledige agenda