H. Mariaparochie - Etten-Leur H. Mariaparochie - Etten-Leur H. Mariaparochie - Etten-Leur

22 november, 2015 - door: Lilian

Gezellig buurten bij een kopje koffie of thee, een worstenbroodje van de echte bakker, een wijntje, advocaatje met slagroom of gewoon maar wat fris. Op zondag 27 december is er gebedsdienst in ’t Praotuis.

Juist in deze tijd van Facebook, Twitter, E-mail, Skype en nog talloze andere communicatiemiddelen is een gezellige ontmoeting in de traditie van het seniorenpastoraat binnen de H.Mariaparochie in Etten-Leur erg waardevol. Zo denken er in ieder geval de senioren over die de kou, de wind, de regen, de sneeuw trotseren om traditioneel samen te komen in ’t Praotuis in Etten-Leur – Zuid, Achter de Molen 17, 4873GW. Om gewoon maar weer eens gezellig te buurten bij een kopje koffie of thee, een worstenbroodje van de echte bakker, een wijntje, advocaatje met slagroom of gewoon maar wat fris. Uitwisseling van de laatste nieuwtjes en de vreugde delen van het er gewoon nog zijn, de ongemakjes erbij genomen.

 

Een gezellige middag

Deze derde Kerstdag op zondag 27 december 2015  van 13.3o tot 16.30 uur begint na de koffie/thee en worstenbrood een eenvoudige gebedsdienst in de sfeer van Kerstmis, voorgegaan door pastor Piet de Leeuw en pastor Ad Rouwendal. En natuurlijk de klanken van Stille Nacht en andere bekende Kerstliedjes. Er kan heel wat afgepraat en gelachen worden en men geniet van elkaars aanwezigheid. Op deze manier wordt de naam van het wijkcentrum eer aangedaan. Met dank aan de vrijwilligers van het seniorenpastoraat en de wijkvereniging De Banakkers die deze middag mogelijk maken.

 

Inschrijven

Vanaf 1 december liggen de inschrijflijsten gereed op beide pastorieën van de Mariaparochie. Telefonisch te bereiken tussen half tien en half twaalf op ma t/m vrijdag. Tel. 5012281 of 5012385 .Er is plaats voor maximaal 70 personen. Vervoer op eigen gelegenheid/m.b.v. vrienden/familie.

 

Maandelijke bijeenkomsten

U kunt elkaar blijven ontmoeten op de maandelijkse bijeenkomsten van het seniorenpastoraat op de eerste maandag van de maand in ’t Praotuis vanaf 13.30 uur;op de eerste dinsdag van de maand in de Lambertuskerk vanaf 13.45 uur en op de laatste dinsdag van de maand in het Turfschip vanaf 10.00 uur. De nieuwe folders komen eind december beschikbaar. Ze liggen dan achter in de kerk en op ontmoetingspunten voor senioren in Etten-Leur. Kijk ook in de nieuwe Informaria en in de Bode.

 

Iedereen is van harte welkom.

Schermafbeelding 2015-11-22 om 14.38.39

Terug
 • Woensdagviering

  wo 26 september, 2018 - 09:00 uur - Lambertuskerk

  Ochtendgebed

 • Donderdagviering

  do 27 september, 2018 - 9.00 uur - Lambertuskerk

  Eucharistieviering OF Woord- en Communieviering

 • Zaterdagviering

  za 29 september, 2018 - 17.00 uur - Petruskerk

  eucharistieviering met samenzang. pastoor Willemsen

 • Zondagviering

  zo 30 september, 2018 - 9.30 uur - Petruskerk

  eucharistieviering met samenzang. pastoor Willemsen

 • Zondagviering

  zo 30 september, 2018 - 11.00 uur - Lambertuskerk

  eucharistieviering met samenzang. pastoor Willemsen

Volledige agenda